zdjecia rodzinne

Zupa PIZZA


Składniki:

½ kg mięsa mielonego,
½ kg pieczarek,
3 cebule,
2 puszki pomidorów ( bez skórek),
1 topiony serek ( 100g),
2 łyżeczki przyprawy do pizzy,
1 kostka bulionu, woda,
olej,
(ewentualnie) przyprawy do smaku.

Wykonanie:


Mięso podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Cebule i pieczarki obrać, pokroić w małe talarki. Cebulę smażyć na patelni z odrobiną oleju, dodać pieczarki, lekko posolic i razem dusić.
Mięso, cebulę z pieczarkami przełożyć do garnka. Zalać rozrobionym bulionem. Zagotować, po chwili dodać pomidory, przyprawę do pizzy i na koniec pokruszony serek topiony. Chwilę razem pogotować i ewentualnie doprawić do smaku.


Kategorie: mięsazupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Dodo , 2012-10-22
Ja daje starty ser żółty i wychodzi bardzo dobry obiad
Bartek , 2012-03-19
Ja dodaję jeszcze trochę papryki słodkiej i ostrej. Zupa pyszna!
Aśka , 2011-11-14
RObię ją dosyć dłuugo,jest puszna!!
zmodyfikowałam trochę przepis,dodaję kukurydzę i fasolę czerwoną a pod koniec robię zasmażkę i doprawiam koncetratem ;) Polecam !!!
Gość , 2011-11-05
Zaryzykowałam i zrobiłam z tego krem. Dodałam grzanki i wyszło jedzonko palce lizać.
Danusia , 2011-10-25
zupa zajefajna , kto jej u nas spróbuje ten prosi o przepis :)
Ula , 2011-10-06
pycha, właśnie ją gotuję :-)
Monika , 2011-02-07
Dobra taka zupa polecam ; DD
aż ślinka leci ; ))


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis

 

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki