Piersi kurczaka w sosie ( na zimno).
Składniki:
4 pojedyncze piersi,1 niecała paczka ziół prowansalskich,
20 mil. oleju z oliwek,
trochę sosu sojowego ( jasnego) i sosu Tao – Tao,
Na sos:
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego,
3 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
1 ogórek świeży
Wykonanie:
Piersi pokroić w kawałki. Do miseczki wsypać zioła prowansalskie, trochę oleju, oba sosy i wymieszać. Do tego przełożyć kawałki piersi i odczekać ok. 1 godziny.Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć namaserowane kawałki piersi i chwilę smażyć.
Przełożyć do miseczki i ostudzić.
Połączyć jogurt z majonezem, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórek starty na tarce o grubych oczkach. Wlać do miski z mięsem i połączyć.
Kategorie: mięsa, przekąski, Wielkanoc,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
dRfLbKxuIVUgx , 2018-12-21
mZGEhI Major thankies for the blog article.Thanks Again.
mZGEhI Major thankies for the blog article.Thanks Again.