zdjecia rodzinne

Piersi kurczaka w sosie ( na zimno).


Składniki:

4 pojedyncze piersi,
1 niecała paczka ziół prowansalskich,
20 mil. oleju z oliwek,
trochę sosu sojowego ( jasnego) i sosu Tao – Tao,
Na sos:
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego,
3 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
1 ogórek świeży

Wykonanie:

Piersi pokroić w kawałki. Do miseczki wsypać zioła prowansalskie, trochę oleju, oba sosy i wymieszać. Do tego przełożyć kawałki piersi i odczekać ok. 1 godziny.
Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć namaserowane kawałki piersi i chwilę smażyć.
Przełożyć do miseczki i ostudzić.

Połączyć jogurt z majonezem, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórek starty na tarce o grubych oczkach. Wlać do miski z mięsem i połączyć.


Kategorie: mięsaprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


dRfLbKxuIVUgx , 2018-12-21
mZGEhI Major thankies for the blog article.Thanks Again.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką