zdjecia rodzinne

Schab na ostro - ,, po cygańsku”


Składniki:

1 kg schabu,
sól i pieprz,
5 dag orzechów włoskich,
20 dag chrzanu tartego,
100ml kwaśnej śmietany,
20 dag żółtego sera,
bułka tarta,
3 jajka, olej do smażenia

Wykonanie:

Schab pokroić na 3 cm plastry. Rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Orzechy rozdrobnić, dodać chrzan, śmietanę, 1 jajko, starty ser i wszystko razem dobrze wymieszać.
Na każdy płat mięsa kłaść łyżkę farszu. Mięso zwinąć w rulon ( można spiąć wykałaczką, ale niekoniecznie ). Maczać każdy rulon w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Rewlacja!!! Nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Zniknął w oka mgnieniu.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)