zdjecia rodzinne

Schab na ostro - ,, po cygańsku”


Składniki:

1 kg schabu,
sól i pieprz,
5 dag orzechów włoskich,
20 dag chrzanu tartego,
100ml kwaśnej śmietany,
20 dag żółtego sera,
bułka tarta,
3 jajka, olej do smażenia

Wykonanie:

Schab pokroić na 3 cm plastry. Rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Orzechy rozdrobnić, dodać chrzan, śmietanę, 1 jajko, starty ser i wszystko razem dobrze wymieszać.
Na każdy płat mięsa kłaść łyżkę farszu. Mięso zwinąć w rulon ( można spiąć wykałaczką, ale niekoniecznie ). Maczać każdy rulon w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Rewlacja!!! Nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Zniknął w oka mgnieniu.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej