zdjecia rodzinne

Jajka inaczej


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,mrożonego, 7 jaj, pęczek szczypiorku,
sól, pieprz.
kilka łyżeczek ziarenek sezamu.

Wykonanie:

6 jaj ugotowac na twardo i obrać ze skorupek. Ciasto rozmrozić, podzielić na 6 równych części. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posolić i delikatnie popieprzyć. Na środek położyć gotowane jajko. Ciasto zawinąć i zlepić do góry. Posmarować roztrzepanym, surowym jakiem, posypać delikatnie sezamem.
Piec 10 min. w nagrzanym piekarniku do 200st.C, potem zmniejszyć tem. do 180 st i piec ok.15 minut.

Kategorie: zapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci