zdjecia rodzinne

Jajka inaczej


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,mrożonego, 7 jaj, pęczek szczypiorku,
sól, pieprz.
kilka łyżeczek ziarenek sezamu.

Wykonanie:

6 jaj ugotowac na twardo i obrać ze skorupek. Ciasto rozmrozić, podzielić na 6 równych części. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posolić i delikatnie popieprzyć. Na środek położyć gotowane jajko. Ciasto zawinąć i zlepić do góry. Posmarować roztrzepanym, surowym jakiem, posypać delikatnie sezamem.
Piec 10 min. w nagrzanym piekarniku do 200st.C, potem zmniejszyć tem. do 180 st i piec ok.15 minut.

Kategorie: zapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem