www.zapetytem.pl

Omlet inaczej


ela2010-02-28 Komentarze (0) 5-15 min    bardzo łatwy     Porcji: 0

Składniki:

125 dg spaghetti,
sól,
4 łyżki oleju,
2 łyżki otrąb pszennych,
8 łyżek wody mineralnej,
1 cebula,
2 łyżki masła,
4 jajka,
szczypta gałki muszkatołowej,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1 puszka groszku konserwowego,
150 ml śmietany,
pęczek posiekanego szczypiorku.

Wykonanie:


Ugotować spaghetti w osolonej wodzie (al dente). Odcedzić. Otręby wymieszać z wodą. Dołożyć makaron, roztrzepane jajka , lekko posolić , dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko razem wymieszać.
Usmażyć omlety. Spód omletów powinien mieć barwę złotą, wierzch powinien być wilgotny. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Dodać osączoną kukurydzę, groszek, doprawić do smaku i podgrzać.
Omlety przełożyć na talerz, obłożyć warzywami, polać śmietaną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.



Kategorie: zapiekankiprzekąski

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=448