zdjecia rodzinne

Gulasz z warzyw


Składniki:

250g pomidorów,
150g cebuli,
250g ziemniaków,
1 papryka żółta,
1 papryka czerwona,
150g pieczarek,
olej słonecznikowy,
½ szklanki wywary z kostki i vegety,
sól,
pieprz,
papryka mielona,
natka pietruszki.

Wykonanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Cebule pokroić w krążki, papryki w kostki i przesmażyć na oliwie. Pokrojone ziemniaki w kostki ugotować we wywarze.
Do garnka z miękkimi ziemniakami włożyć przesmażoną cebulkę z paprykami, pokrojone w plasterki surowe pieczarki, pomidory i wstawić do piekarnika. Po ok. 10 minutach posolić, popieprzyć i posypać posiekaną natką.

Mozna podać na kolację jako samodzielne danie, bądź na obiad jako dodatek do mięsa

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa