zdjecia rodzinne

Pieczeń rzymska


Składniki:

500g mięsa mielonego (po połowie wieprzowego i wołowego),
drobno posiekana cebula,
1 ząbek czosnku,
2 jajka,
3 łyżki keczupu,
2 łyżeczki przyprawy do mięs,
sól,
pieprz,
mielona papryka,
5 plasterków boczku,
1 bułka namoczona w wodzie.

Wykonanie:

Mięso, odciśniętą bułkę, keczup, cebulkę, jajka, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą. Z wyrobionej masy mięsnej uformować owal, włożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć plastrami boczku. Piec bez przykrycia ok. 40 minut (bez przykrycia). Po upieczeniu wyjąć, owinąć w folię aluminiową i odstawić na 10 minut.
Przełożyć na półmisek, przybrać sałatą, ogórkiem, plasterkami pomidora.
Podawać z ziemniakami lub na zimno, jako dodatek do sałat


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju