zdjecia rodzinne

Buraczki zasmażane


Składniki:

1 kg buraków
3/4 szklanki mleka
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki mąki pszennej
3 łyżki soku z cytryny
sól ,
cukier do smaku.

Wykonanie:

Sposób wykonania :

Buraki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce ze średnimi otworami.
Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Przelać do buraczków, wymieszać, chwilę przesmażyć i odstawić. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku..



Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Bitki