zdjecia rodzinne

Udka pieczone w przecierze z majonezem


Składniki:

6 udek z kurczaka,
5 łyżek keczupu,
5 łyżek majonezu,
3 łyżeczki oliwy,
sól,
pieprz,
vegeta ( lub przyprawa do drobiu),
olej do pieczenia mięsa,
150 dag żółtego sera (startego).

Wykonanie:

Uda umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawami. Pokropić oliwą i zostawić na około1 godzinę w chłodnym miejscu.
Po godzinie przełożyć uda na formę do pieczenia mięsa.
Majonez wymieszać z keczupem na jednolitą masę. Położyć po jednej łyżce mieszaniny na każdą porcję mięsa. Piec ok. pół godziny pod przykryciem w tem. 180st. (aż mięso będzie prawie miękkie) Po tym czasie zdjąć przykrycie i każde udo posypać startym serem. Zapiekać ok. 15 minut.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska