zdjecia rodzinne

Udka pieczone w przecierze z majonezem


Składniki:

6 udek z kurczaka,
5 łyżek keczupu,
5 łyżek majonezu,
3 łyżeczki oliwy,
sól,
pieprz,
vegeta ( lub przyprawa do drobiu),
olej do pieczenia mięsa,
150 dag żółtego sera (startego).

Wykonanie:

Uda umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawami. Pokropić oliwą i zostawić na około1 godzinę w chłodnym miejscu.
Po godzinie przełożyć uda na formę do pieczenia mięsa.
Majonez wymieszać z keczupem na jednolitą masę. Położyć po jednej łyżce mieszaniny na każdą porcję mięsa. Piec ok. pół godziny pod przykryciem w tem. 180st. (aż mięso będzie prawie miękkie) Po tym czasie zdjąć przykrycie i każde udo posypać startym serem. Zapiekać ok. 15 minut.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)