Ryżowa zapiekanka z bananami
Składniki:
1 szklanka pelnego ryżu2 szklanki wody
4 banany
1/2 szklanki rodzynek
cynamon
rum (niekoniecznie)
masło
Wykonanie:
Ugotować ryż na sypko.Namoczyć rodzynki przez 20 minut w gorącej wodzie. Obrać i pokorić banany w plasterki.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać na przemian ryż, rodzynki i banany.
Skropić rumem i zapiec w piekarniku przez 20 minut.
Podawać z polewą czekoladową.
Kategorie: zapiekanki, desery, dla dzieci,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
fxrcclCM , 2019-10-25
Dl3ahr Im obliged for the blog article.Really looking forward to read more. Great.
Dl3ahr Im obliged for the blog article.Really looking forward to read more. Great.
RvhASotSitNvTsJcg , 2018-12-20
tJOvgd This is one awesome blog post.Really thank you! Really Cool.
tJOvgd This is one awesome blog post.Really thank you! Really Cool.