zdjecia rodzinne

Filety drobiowe w śmietanie


Składniki:

4 filety z kurczaka,
25 dag malutkich pieczarek,
Szklanka śmietany,
3 łyżki masła,
sól, pieprz,
sok z 1 cytryny.

Wykonanie:

Filety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć solą i pieprzem. Zrumienić na patelni na 2 łyżkach masła. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki (w całości lub jeśli ktoś woli przekrojone), resztę masła, posolić, zalać śmietaną. Wstawić do gorącego piekarnika i dusić około 30 minut. Doprawić sokiem z cytryny.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i dowolnymi surówkami.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Bitki

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju