zdjecia rodzinne

Placuszki z piersi kurczaka


Składniki:

4 pojedyncze filety z kurczaka,
2 jajka,
2 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej,
2 ogórki konserwowe,
1 mała papryka czerwona,
sól, pieprz,
1 łyżeczka przyprawy Vegety,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Umyte filety z kurczaka pokroić w kostkę (ok.2 cm) delikatnie posolić, popieprzyć i obsypać przyprawą. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać z mąką. Dodać do tego drobniutko pokrojone ogórki i paprykę. Do powstałej masy włożyć pokrojone piersi kurczaka. Wszystko razem wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i wkładać łyżką, formując placuszki. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Placuszki podawać gorące z dowolną surówka.



Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Obiad w 10 minut. Wspaniale!
Gość , 2010-03-25
Czasem zastępuję paprykę i ogórka drobniutko pokrojonymi pieczarkami (20 dag).


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej