zdjecia rodzinne

Filet z indyka z niespodzianką


Składniki:

8 plastrów z piersi indyczej,
4 plastry szynki,
4 plastry sera żółtego,
2 łyżki startego parmezanu,
olej do smażenia,
2 łyżki masła,
2 jajka,
1 cytryna
sól i pieprz do smaku,
natka pietruszki.

Wykonanie:

Mięso opłukać, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Na 4 plastry położyć po plastrze szynki i sera. Przykryć plastrem mięsa z indyka i delikatnie przycisnąć (szczególnie brzegi). Obtoczyć ze wszystkich stron w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor( ze wszystkich stron). Na każdy plaster mięsa położyć pół łyżki masła. Przykryć i odstawić na 5 minut. Podawać z drobniutko posiekaną natką i udekorować cytryną pokrojoną w ćwiartki.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharka , 2010-03-29
Bardzo dobre. Dzięki za wspaniały przepis.