zdjecia rodzinne

Zupa krem ze szpinaku


Składniki:

1-1,5l bulionu warzywnego
400g mrożonego szpinaku
20g masła
1 łyzka mąki
pół szklanki słodkiej śmietanki
1 ząbek czosnku
sół i pieprz do smaku
5 kromek bułki
50g sera żółtego
koper

Wykonanie:

Bulion zagotować razem ze szpinakiem. Dodac roztarty z solą czosnek. Zmiksować, doprawic masłem zmieszanym z mąka (masło roztopić w rondelku dosypać makę i rozprowadzić z kilkoma łyżkami bulionu), powtórnie zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Gorącą zupę przed podaniem doprawić śmietanką i posiekanym koperkiem.
Oddzielnie przygotować grzeanki z serem. Kromki bułki posypać startym żołtym sere i zapiekać w piekarniku w temp 180stopni aż ser się roztopi.



Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


ispCTOqH , 2018-12-21
a6SbVi Thanks-a-mundo for the article.Really looking forward to read more.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej