zdjecia rodzinne

Mrówkowiec (z suchym makiem)


Składniki:

1kostka margaryny,
6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
¾ szklanki suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek migdałowy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku i porcjami mąkę. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać olejek i wsypać suchy mak. Utrzeć wszystko razem.
Mrówkowiec przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez około 60 minut


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza