zdjecia rodzinne

Mrówkowiec (z suchym makiem)


Składniki:

1kostka margaryny,
6 jajek,
1,5 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
¾ szklanki suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek migdałowy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku i porcjami mąkę. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać olejek i wsypać suchy mak. Utrzeć wszystko razem.
Mrówkowiec przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez około 60 minut


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą