zdjecia rodzinne

Sałata z tuńczyka i ogórka


Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju,
1 woreczek ryżu,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
½ słoiczka majonezu,
2 łyżki posiekanej drobniutko natki pietruszki,
1 niezbyt duży ogórek świeży,
sól pieprz do smaku.

Wykonanie:

Tuńczyka osączyć z zalewy (jeśli jest w kawałku to rozdrobnić). Ryż ugotować i ostudzić. Połączyć tuńczyka z ryżem i natką. Ogórka pokroić w kostkę i dołożyć przed podaniem. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


HqsSWwpCGTfMxXwoB , 2018-12-21
ART7FD Thanks again for the article post.Much thanks again. Really Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane