zdjecia rodzinne

Zapiekanka z ziemniaków


Składniki:

75 dag ziemniaków
2 duże cebule
3 serdelki
4 łyżki masła
¼ szklanki mleka
1 szklanka kwaśnej śmietany
mielony pieprz
sól
łyżka bułki tartej
3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę drobno posiekać. Połową ziemniaków przełożyć do grubo wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, posypać je cebulą i pieprzem, obłożyć plastrami serdelek i przykryć resztą ziemniaków.

Całość zalać śmietaną dokładnie wymieszaną z mlekiem, solą i pieprzem, posypać bułką tartą i wiórkami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać natką.



Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza