zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane serem i jajkami


Składniki:

10 dużych pomidorów,
1 łyżeczka zmielonego pieprzu,
4 łyżki oleju,
2 cebule,
1 szklanka startego sera feta,
4 jajka,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól.

Wykonanie:

Pomidory przekroić na połówki. Wyjąć nasiona, posolić od środka i posypać zmielonym pieprzem. Pomidory ułożyć na posmarowanej olejem blaszce. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence przez 10 minut. Wyjąć je z kuchenki i zostawić do wystygnięcia. W pozostałym oleju dusić drobno pokrojoną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodać starty ser feta. Wymieszać i dodać jajka pokrojone w drobną kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Nadzieniem, przygotowanym w ten sposób, wypełnić pomidory i przed podaniem ułożyć na liściach sałaty.



Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane