zdjecia rodzinne

Chłodnik z porów


Składniki:

25 dag porów (tylko białe części)
2 duże ziemniaki (ok 25 dag)
1 jabłko (20 dag)
3/4 szklanki jogurtu
1 łyżka masła
3 łyżeczki szczypiorku
pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Pory, ziemniaki i jabłko obrać i pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pory, jabłko i ziemniaki. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 5 minut.
Następnie wlać 1l gorącej wody (albo wywaru z warzyw), posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Ostudzić i zmiksować, albo
przetrzeć przez sitko.
Taka zupkę wymieszać z jogurtem. Doprawić pieprzem i solą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Podawać z gorącymi grzankami.


Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


nXtjIChQVmWtpxun , 2019-11-07
o2zR1C Muchos Gracias for your post.Thanks Again.
FijIYsvMrypOKuqAuq , 2018-12-20
xqTL5U You made some respectable points there. I looked on the internet for the problem and located most people will go together with together with your website.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem