zdjecia rodzinne

Spaghetti szybkie


Składniki:

50 dag makaronu spaghetti
60 dag chudej mielonej wołowiny
szklanka soku pomidorowego
półtorej szklanki przecieru pomidorowego z kartonu
lub puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
duża czerwona cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 płaskie łyżki mąki
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
tymianek, bazylia
natka pietruszki
cukier, sól, pieprz
ewentualnie:
parmezan
Fix do spaghetti po bolońsku WINIARY

Wykonanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj mięso i Fix (przygotowany według przepisu na opakowaniu). Usmaż, cały czas mieszając. Gdy płyn odparuje, oprósz mąką, zalej sokiem pomidorowym, wymieszaj i zagotuj. Dodaj do tego przecier pomidorowy (lub rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem), roztarty czosnek i wszystkie przyprawy do smaku. Duś pod przykryciem.

Makaron ugotuj na półtwardo (al dente), dobrze odsącz, polej sosem i udekoruj natką oraz bazylią. Potrawę możesz także posypać łyżeczką tartego parmezanu i podawaj z surówką warzywną.


Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka