zdjecia rodzinne

Spaghetti szybkie


Składniki:

50 dag makaronu spaghetti
60 dag chudej mielonej wołowiny
szklanka soku pomidorowego
półtorej szklanki przecieru pomidorowego z kartonu
lub puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
duża czerwona cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 płaskie łyżki mąki
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
tymianek, bazylia
natka pietruszki
cukier, sól, pieprz
ewentualnie:
parmezan
Fix do spaghetti po bolońsku WINIARY

Wykonanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj mięso i Fix (przygotowany według przepisu na opakowaniu). Usmaż, cały czas mieszając. Gdy płyn odparuje, oprósz mąką, zalej sokiem pomidorowym, wymieszaj i zagotuj. Dodaj do tego przecier pomidorowy (lub rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem), roztarty czosnek i wszystkie przyprawy do smaku. Duś pod przykryciem.

Makaron ugotuj na półtwardo (al dente), dobrze odsącz, polej sosem i udekoruj natką oraz bazylią. Potrawę możesz także posypać łyżeczką tartego parmezanu i podawaj z surówką warzywną.


Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa