zdjecia rodzinne

Makaron zapiekany z jajkami


Składniki:

30 dag makaronu (np. kolanka, świderki),
Sól do smaku,
4 jaja ugotowane na twardo
2 dag tłuszczu (masło, oliwa – do wyboru),
1/8 l śmietany (8 łyżek)
1 żółtko
5-10 dag ostrego sera żółtego
pęczek posiekanego szczypiorku,
sól do smaku.

Wykonanie:

Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ugotowane jaja i dodać tłuszcz. Całość wymieszać, wyłożyć do żaroodpornego naczynia i zalać osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną. Posypać startym serem i wstawić na kilka minut do piekarnika, aby ser się lekko zrumienił. Przybierać szczypiorkiem. Podawać z surówką z pomidorów lub z zieloną sałatą.

Kategorie: zapiekankiprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką