zdjecia rodzinne

Faszerowane polędwiczki wieprzowe


Składniki:

250g polędwiczek wieprzowych
100g pieczarek
50g startego żółtego sera
1 cebula
150 ml śmietany 18%
olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso pokrój w grube plastry. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki.
Gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej śmietaną mięso i posyp je startym serem. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200 st.C.
10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Bitki

Pasztet z indyka