zdjecia rodzinne

Zapiekanka tradycyjna


Składniki:

5 ziemniaków surowych lub ugotowanych
5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
szklanka mleka
margaryna do posmarowania formy

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry.
W natłuszczonej formie układać warstwami ziemniaki i jajka.
Każdą warstwę posypywać solą i pieprzem.
Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki.
Zalać szklanką mleka i zapiekać 30 minut (ziemniaki gotowane) lub 50 minut (ziemniaki surowe).

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane