zdjecia rodzinne

Bakłażan w cieście naleśnikowym


Składniki:

1 bakłażan
1 szklanka mąki
jogurt
1 cebula
1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka ostrej papryki chili
olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę siekamy.
Cytrynę obieramy i siekamy nożem.
Miksujemy jogurt z cytryną, cebulą i przyprawami.
Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę i ubijamy trzepaczką, żeby powstało ciasto gęstości ciasta naleśnikowego.
Bakłażan myjemy i kroimy na cienkie plastry.
Plastry bakłażana pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


KQacoViBjpABsqxxhOD , 2018-12-21
OX6APi Just to let you know your blog appears a little bit unusual in Firefox on my pc with Linux.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką