zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kapustą


Składniki:

30 dag mięsa mielonego
40 dag kapusty białej
1 jajo
łyżka tłuszczu
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody. Po odgotowaniu odcedzić wodę. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do mięsa mielonego. Połączyć razem.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.


Kategorie: mięsazapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska