zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kapustą


Składniki:

30 dag mięsa mielonego
40 dag kapusty białej
1 jajo
łyżka tłuszczu
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody. Po odgotowaniu odcedzić wodę. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.
Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do mięsa mielonego. Połączyć razem.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.
Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.
Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.


Kategorie: mięsazapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju