zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej