zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami