zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów ruskich


Składniki:

80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu),
5 dkg cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na jednolitą masę, dodać sól, pieprz do smaku.
Nakładać na krążki ciasta pierogowego składać na pół, dokładnie
zlepiając brzegi. Na wrzącą osoloną wodę nakładać partiami pierogi, zamieszać,
przykryć. Gdy podpłyną w górę, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wybierać łyżką cedzakową. Wykładać na talerz i polać tłuszczem.


Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach