zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


TAAraZcQazTUGCk , 2018-12-20
oLYuXj Say, you got a nice post.Thanks Again. Really Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)