zdjecia rodzinne

Nadziewane pomidory mięsem


Składniki:

6 pomidorów
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 mała cebulka pokrojona i podsmażona na maśle lub oleju
1/2 torebki ugotowanego ryżu
50g żółtego sera
sól, pieprz
ulubione przyprawy lub zioła, np. bazylia, oregano
olej do smażenia

Wykonanie:

Zetnij wierzchy z pomidorów i łyżeczką wydrąż miąższ. Oprósz od wewnątrz solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami.
Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, usmaż i pokrój w drobną kostkę. Do mięsa dodaj wydrążony i odsączony miąższ z pomidorów oraz podsmażoną cebulkę. Dopraw wedle uznania i napełnij pomidory. Żółty ser zetrzyj na tarce i posyp nim pomidory.

Tak przygotowane pomidory przełóż na blachę i zapiekaj 15 minut w temp. 180 st.C.

SMACZNEGO

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


MarysiaA , 2012-06-06
Nadziewane pomidory mięsem Pomidory wyszły pyszne. Podałam do nich bagietkę i mieliśmy bardzo fajna kolacje.
Na pewno będziemy powracać do tego dania.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej