zdjecia rodzinne

Zapiekane parówki


Składniki:

4 parówki
4 plastry żółtego sera
4 plastry szynki
1 łyżka margaryny

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonek i włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, następnie wyjąć i osuszyć. Każdą parówkę zawijać w plasterek sera, a następnie w plasterek wędliny. Spiąć wykałaczką, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić na górną półkę nagrzanego piekarnika (180 st.C). Zapiekać do chwili gdy wędlina się lekko zarumieni, a ser stopi.
Można podawać z surówkami i chrupiącym pieczywem.
Smacznego !!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Bitki

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej