zdjecia rodzinne

Canelloni z pieczarkami i kurczakiem


Składniki:

Farsz:
pierś z kurczaka
10-15 szt. pieczarek
1 duża cebula
sól, pieprz, delikat, zioła(wg. uznania)

Nalesniki:
mąka
mleko
woda
1-2 jaja
sól
oliwa do smażenia

sos
jogurt naturalny (w zalezności od ilości pół lub cały duży
3-4 zabki czosnku
zioła
koperek

ser żólty do starcia

Wykonanie:

Naleśniki: przygotować ciasto naleśnikowe, wszytskie skladniki połaczyć do uzyskania jednolitego ciasta, usmażyc cienkie nalesniki, aby było latwo zawijać w ruloniki.

Farsz: składniki obrać, pokrocić cebulke, zarumienić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki oraz piers z kurczaka, doprawić przyprawami oraz wycisnać czosnek, wszytstko podsmażyc, aby miesko i pieczarki nie były surowe.

Sos: skłAdniki połączyć, doprawić do smaku.

Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy w ruloniki, następnie ukladamy zawinięte ruloniki w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut.
SMACZNEGO:)

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem