zdjecia rodzinne

"Nadziane" cukinie


Składniki:

cukinie (lub kabaczki)
ok. 50 dag mięsa mielonego
2 papryki (różne kolory)
4 pomidory
20 dag sera żółtego
2 cebule
2 łyżki oleju
sól
pieprz
2 szczypty chili
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka bazyli

Wykonanie:

Kabaczki obrać, umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki.
Pomidory (najlepiej bez skórki) pokroić w drobną kostkę, tak samo robimy z cebulą i papryką.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę i podsmażamy, następnie wrzucamy mięso.
Kiedy mięso będzie już gotowe wrzucamy paprykę i pomidory.
Dolewamy troszeczkę wody. Gotujemy. Dosmaczamy :)
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy nafaszerowane kabaczki i pieczemy ok 15- 20 min., po tym czasie sypiemy na wierzch starty ser i pieczemy jeszcze 5 min.


Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci