zdjecia rodzinne

Pasta krewetkowa do pieczywa


Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.

Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)

Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.

Kategorie: owoce morzasosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


mała ;D , 2011-11-25
aż robie się głodna <3
Gość , 2011-11-25
mmm... pyszota xd ;]
gosiaczek , 2009-09-10
polecam, naprawdę dobre :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej