zdjecia rodzinne

Pasta krewetkowa do pieczywa


Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.

Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)

Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.

Kategorie: owoce morzasosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


mała ;D , 2011-11-25
aż robie się głodna <3
Gość , 2011-11-25
mmm... pyszota xd ;]
gosiaczek , 2009-09-10
polecam, naprawdę dobre :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach