Pasta krewetkowa do pieczywa
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo1 opakowanie krewetek (170 g bez zalewy)
pęczek koperku
mała cebula
2 łyżki majonezu (polecam Winiary)
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach, krewetki i cebulę drobno pokroić, koperek posiekać.Wszystko wsypać do miski, dodać majonezu i śmietany (ewentualnie jogurtu).
Mieszanka powinna mieć konsystencję pasty więc nie żałujmy majonezu:-) Doprawić solą i pieprzem, smarować na chlebie i zjadać z apetytem :-)
Uwaga z solą bo i krewetki i majonez są dość słone.
Kategorie: owoce morza, sosy i pasty,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
QVFkdiZFOXjPAve , 2018-12-20
VW5dGy Remarkable issues here. I am very glad to peer your post. Thank you a lot and I am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?
VW5dGy Remarkable issues here. I am very glad to peer your post. Thank you a lot and I am looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?
mała ;D , 2011-11-25
aż robie się głodna <3
aż robie się głodna <3
Gość , 2011-11-25
mmm... pyszota xd ;]
mmm... pyszota xd ;]