zdjecia rodzinne

Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym


Składniki:

400 g makaronu papardelle,
160 g wędzonego łososia,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
30 ml oleju,
400 ml śmietany,
½ pęczka koperku,
80 ml białego wina,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego,
2 saszetki Herbaty Zielonej

Wykonanie:

Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko wymieszać przełożyć na półmisek. Posypać delikatnie pokrojonym koperkiem.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa