Cytrynki z pastą jajeczną
Składniki:
4 cytryny3 jajka
6 łyżek majonezu
2 marynowane grzybki
ogórek konserwowy
1/2 pęczka koperku
keczup
Wykonanie:
1.Cytryny wyszoruj,przekrój na pół.Dokładnie wydrąż miąższ (skórki możesz schłodzić).Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz.Dwa jajka przekrój na pół.Napełnij 4 skórki cytrynowe.2.Pozostałe jajko posiekaj.Wymieszaj z połową majonezu.Marynowane grzybki i ogórek konserwowy posiekaj.Wymieszaj z resztą majonezu.Pozostałe skórki cytrynowe napełnij masą jajeczną i sosem majonezowym.Udekoruj keczupem i gałązkami koperku (cytrynki możesz też ozdobić czerwonym kawiorem.
Kategorie: przekąski, Wielkanoc, polska,