zdjecia rodzinne

Żeberka marynowane w piwie


Składniki:

1kg żeberek
½ l piwa
2 średnie cebule
4 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
kilka ziaren jałowca
sól, pieprz do smaku

Sos do smarowania:
½ szklanki marynaty z żeberek
3 łyżki oleju
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka miodu



Wykonanie:

Do piwa dodać pokrojoną na cząstki cebulę, wszystkie przyprawy i całość wymieszać w misce z pokrojonymi na porcje żeberkami. Przełożyć do garnka, ugnieść i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wszystkie składniki sosu do smarowania dokładnie wymieszać. Żeberka odsączyć z marynaty, posmarować sosem i zgrillować z obu stron na złoty kolor. Podczas grillowania ponowić smarowanie.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą