zdjecia rodzinne

Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową


Składniki:

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni – Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i … lata!

Pasta miętowo – cytrynowa:
Składniki:

- twaróg półtłusty 300 g
- jogurt naturalny 2 - 3 łyżki
- świeża mięta 1 mały pęczek
- skórka z jednej cytryny
- szczypta kurkumy
- sól do smaku
- szczypta cukru
- pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

1. Twaróg połączyć z jogurtem
2. Dodać kurkumę, cukier, sól do smaku
3. Wyrobić jednolitą masę
4. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową
5. Dokładnie wymieszać
6. Tartaletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej