zdjecia rodzinne

Risotto makaronowe z kurczakiem i warzywami


Składniki:

- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego ryż
- 150 g fileta z kurczaka
- 1 średnia cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 100 g kapusty pekińskiej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 - 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, słodka papryka do smaku
- natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć.
Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić.
Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.


Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-07-26
a tego ryży ile ma byc?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej