zdjecia rodzinne

Spaghetti bolognese z paryżanek


Składniki:

Składniki: 6 paryżanek, makaron świderki lub wstążki, 1 cebula, 200 g pieczarek, 0,5 l przecieru pomidorowego, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, sól i pieprz.

Wykonanie:

Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem