zdjecia rodzinne

Sałatka Grecka z parówkami


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne (1 opakowanie),
- ser feta lub feta w kostkach,
- czerwona cebula,
- pomidorki koktajlowe,
- oliwki czarne i zielone,
- bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej

Wykonanie:

Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Bitki

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa