zdjecia rodzinne

Sałatka Grecka z parówkami


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne (1 opakowanie),
- ser feta lub feta w kostkach,
- czerwona cebula,
- pomidorki koktajlowe,
- oliwki czarne i zielone,
- bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej

Wykonanie:

Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa