zdjecia rodzinne

Sałatka jesienna z sosem koperkowym


Składniki:

- 1 mała młoda cukinia
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- mała cebula
- sałata strzępiasta
- olej
- 1 łyżka kaparów
- garść owoców aronii
- 4 plastry boczku grillowanego
- Sos Koperkowy Tarsmak
- pieprz grubo zmielony do smaku
- dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek , sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Wykonanie:

Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość Sosem Koperkowym Tarsmak. Udekorować gałązkami koperku, cząstkami cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem