zdjecia rodzinne

Jesienna zapiekanka z cukinią


Składniki:

- Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
- szynka – 150 g
- 5 pomidorów
- 2 średniej wielkości kabaczki
- ser parmezan
- ser żółty
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.

Smacznego!


Kategorie: mącznezapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)