www.zapetytem.pl

Jesienna zapiekanka z cukinią


Gastrosfera2012-09-20 Komentarze (0) 30-45 min    łatwy     Porcji: 6

Składniki:

- Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
- szynka – 150 g
- 5 pomidorów
- 2 średniej wielkości kabaczki
- ser parmezan
- ser żółty
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.

Smacznego!


Kategorie: mącznezapiekanki

Jesienna zapiekanka z cukinią
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=838