zdjecia rodzinne

Paryżanki zapiekane w cukinii


Składniki:

- Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie;
- 2 młode cukinie;
- 2 pomidory;
- ser żółty 30 g;
- brokuł, papryka, cebula;
- sól, pieprz kolorowy

Wykonanie:

Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut.

Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane