zdjecia rodzinne

Paryżanki zapiekane w cukinii


Składniki:

- Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie;
- 2 młode cukinie;
- 2 pomidory;
- ser żółty 30 g;
- brokuł, papryka, cebula;
- sól, pieprz kolorowy

Wykonanie:

Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut.

Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane