zdjecia rodzinne

Zapiekanka kapuściana


Składniki:

2 kostki rosołowe
1 szklanka ryżu białego
2 cebule
250 g białej kapusty
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
300g kiełbasy zwyczajnej
sól, pieprz, bazylia, majeranek

Wykonanie:

Przygotować bulion z kostek rosołowych.
Cebule, kapustę, czosnek oczyścić, pokroić drobno.
Na oleju zeszklić cebule i dodać czosnek, kapustę i ryż (uprzednio ugotowany).
Smażyć przez chwilę, zalać rosołem i dusić 10 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Doprawić do smaku, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C.
Piec 30 minut.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej