zdjecia rodzinne

Zupa grzybowa z krajanką


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g,
- wywar kostno–jarzynowy - 2l,
- grzyby suszone - 50g,
- podgrzybek - 350g,
- kurka - 200g,
- cebula - 2 szt.,
- olej - 3 łyżki,
- sól, pieprz do smaku,
- natka pietruszki,

Wykonanie:

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku