zdjecia rodzinne

Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda


Składniki:

Składniki:
- Żółty ser Gouda 30 dag
- 3 jajka
- cebula 1 szt.
- por
- 1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazylii,
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany
- przyprawy: pieprz, sól

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą dla smaku. Dla ozdoby, pastę, posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią. Tak przyrządzoną pastę nakładamy na pieczywo. Gotowe! Smacznego


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą