Pieczeń rzymska z jajkiem
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka oleju
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak
Wykonanie:
Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Kategorie: Wielkanoc,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
lvdGNOdfAsH , 2018-12-21
xJnJMe Very good post! We will be linking to this particularly great article on our site. Keep up the good writing.
xJnJMe Very good post! We will be linking to this particularly great article on our site. Keep up the good writing.