zdjecia rodzinne

Pieczeń rzymska z jajkiem


Składniki:

- 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- majeranek, sól, pieprz do smaku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka oleju
- Sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak

Wykonanie:

Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić. Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać. Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Do pieczeni idealnie pasuje Sos chrzanowy PREMIUM marki Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Kategorie: Wielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


lvdGNOdfAsH , 2018-12-21
xJnJMe Very good post! We will be linking to this particularly great article on our site. Keep up the good writing.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej