zdjecia rodzinne

Makaronowe wstążki z białą kiełbasą w sosie chrzanowym.


Składniki:

- 250g makaronu Międzybrodzki wstążki
- 250g surowej białej kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki tartego chrzanu
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- sól, cukier do smaku
- 3 jajka ugotowane na
twardo
- natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube
plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsaWielkanocpolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku