zdjecia rodzinne

Chrupiące rogaliki z żółtym serem


Składniki:

• 3 arkusze ciasta francuskiego
• 10 łyżek startego sera Gouda MSM Mońki
• 1 jajko

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na równej wielkości trójkąty o długich bokach
i krótszej podstawie. Na każdym trójkącie położyć po łyżeczce startego sera żółtego.
Brzegi posmarować białkiem. Każdy trójkąt zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Ważne, aby rogaliki zwijać z początku nieco luźniej, a potem bardziej ściśle. Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Wskazówka: Do rogalików można dodawać również konfitury, lub czekoladę.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


tjcrsKrtyLSDyRMzg , 2018-12-21
42nBeV My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa