zdjecia rodzinne

Placki z cukinią i szczypiorkiem


Składniki:

- ziemniaki - 5 średnich sztuk
- młoda cukinia
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- olej
- sos czosnkowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

SMACZNEGO!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa